Lajityypillisen ruokavalion ohjauspalvelua Nilsiässä

Kysy lisää palveluista >>

Lajityypillinen ravinto on koirasi hyvinvoinnin perusta.

 

Koira on lihansyöjä.


Ainuttakaan koiraa ei ole luotu syömään samoja, kuivia nappuloita päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Miksi et antaisi hänellekin maukasta, terveellistä ruokaa! Raakaruokinnalla vatsa pysyy tyytyväisenä ja suolisto hyvä kuntoisena. Karvakuonosi nauttii!

 

Lajityypillinen ja koiralähtöinen ravinto ylläpitää hyvää terveyttä


Iho pysyy terveenä, turkki kiiltävänä ja hampaat puhtaina. Karvakuonosi voi köllähtää viereesi, ilman kutinaa, rapsuttelua, pahan hajuista hengitystä, töhniviä korvia tai ilmavaivoja.

 

Oikeanlainen ruokinta ei ole rakettitiedettä


Raakaruokinta ei ole monimutkaista, työlästä tai monimutkaisia laskukaavoja sisältävää. Voit ruokkia koirasi turvallisesti, terveellisesti ja arkeen sopivasti. Käytännössä se on yhtä helppoa kun ruokinta epäterveellisesti teollisilla ja jopa haitallisilla nappuloilla.

 

Ota yhteyttä, niin autan alkuun!

Miksi lajityypillinen ruokavalio?

Kuivamuona ja säilykeruoka sisältää useimmiten liikaa hiilihydraatteja, viljaa, perunaa, bataattia, riisiä ja maissia. Tärkkelys ja hiilihydraatit muuttuvat ruoansulatuksessa sokereiksi, jotka altistavat ylipainolle, hiivaongelmille, diabetekselle ja suolisto-ongelmille. Ruokiin on kuumentamisen ja käsittelyn seurauksena jouduttu lisäämään keinotekoisia vitamiineja, mineraaleja sekä erilaisia lisäaineita (väriaineita, happamuudensäätöaineita).

 

Nämä kaikki voivat ärsyttää vatsaa ja/tai aiheuttaa koiralle yliherkkyysoireita, kutinaa, punoitusta, hiivaongelmia ja ihottumia. Lisäksi kuivamuona on yleensä huonosti sulavaa, ja sitä kautta imeytyvyys kärsii eikä koirasi saa hyviä ravintoaineita elimistön hyödynnettäväksi.

 

Lajityypillinen ravinto on raakaa, eläinperäistä ruokaa, joka sisältää lihaa, luita ja sisäelimiä. Näitä koiran ruoansulatuselimistö pystyy parhaiten hyödyntämään.

Raakaruokinnalla rakas ystäväsi saa tarvitsemansa ravintoaineet laadukkaista raaka-aineista ja helposti imeytyvässä muodossa. Maha ei ole jatkuvasti löysällä, vaan kaikki ruoka-aineet oikeasti imeytyvät ja ulosteen määrä pienenee. Raakaruokinta maistuu yleensä nirsoillekin kavereille!


Hyvä terveys rakennetaan sisältäpäin

 

Lajityypillinen ruokinta ei tarkoita sitä, että koiralle annetaan vain jauhelihaa ja loput purkista. Raakaruokinta on ravinteikasta, monipuolista, vaihtelevaa ja virikkeistävää. Ruokavaliolla voit siis auttaa koiraasi toteuttamaan myös lajityypillistä käyttäytymistä ja vähentämään stressioireita. Ruokavaliota täydennetään ravintolisillä vain tarvittaessa.

Ota yhteyttä, niin autan alkuun!

Raakaruokintaohjaajana autan mielelläni

  • Mietitkö, miten lajityypillinen ruokavalio aloitetaan?
  • Mietitkö miksi sen aloittaisin?
  • Mietitkö, miten ennaltaehkäistään ruokavalion muutoksesta johtuva ripuli?
  • Mietitkö ravintolisien tarvetta? Onko 10 purkkia kotona liikaa, haluaisitko antaa mieluummin ravintorikasta ruokaa?
  • Vaivaako närästys, ilmavaivat, mahan lorina?
  • Onko koirallasi herkkä vatsa?
  • Onko koirallasi yliherkkyysoireita, kutinaa, ihottumaa, uusiutuvia korvatulehduksia, hiivaongelmaa?
Ota yhteyttä, niin autan mielelläni

Lajityypillisen ruokavalion ohjaus

Otettuasi yhteyttä saat lisätietokaavakkeen, jonka tätytät rauhassa kotona. Ruokavalio-ohjaukseen kuuluu vähintään kolme tapaamista, jossa jutellaan luottamuksellisesti rakkaan karvakuonosi kuulumisia. Koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle todella tärkeää! Tapaaminen sovitaan yksilöllisesti sähköpostilla, etänä, puhelimitse, tai paikan päällä tapaamisena.


Saat yksilöllisen ja kirjallisen ruokavalion karvakuonollesi! Otan huomioon myös sinun toiveet ja tarpeet ruokavalion suunnittelussa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous karvakuonosi hyvään, terveelliseen ja pitkään elämään.


Jatkossa voit ottaa yhteyttä veloituksetta, jos mieleesi herää kysymyksiä.

PSST...! Ajankohtaisia uutisia:

Aloitan vuoden 2023 alussa koirien ravitsemusterapeutin opiskelut. Odotan tulevia opintoja innolla, ja niitä varten tulen tarvitsemaan harjoituskoiria.

Palataan tähän pian – seuraa Valkoisen Tassun ilmoituksia Facebookissa ja Instagramissa!